Πεκίνο, Κίνα: Ταξίδι στην απαγορευμένη πόλη

πεκινοΕκεί που οι Θνητοί δεν Τολμούσαν να Εισέλθουν: Απαγορευμένη πόλη

Πεκίνο – Επαρχία Πεκίνου, Κίνα

Η απίθανη Απαγορευμένη πόλη, που ονομάστηκε έτσι επειδή η είσοδός της ήταν απαγορευμένη για τους απλούς πολίτες για 500 χρόνια, ήταν η αυτοκρατορική αυλή για 24 αυτοκράτορες από τις πρώιμες μέρες της δυναστείας των Ming , τον 15ο αιώνα μέχρι την πτώση της δυναστείας των Oing, το 1911.

Είναι το μεγαλύτερο, πιο ολοκληρωμένο και καλύτερα διατηρημένο συνονθύλευμα αρχαίων κτηρίων στην Κίνα, αποτέλεσμα του έργου ενός στρατού από τεχνίτες. Φωτιές και λεηλασίες ανά τους αιώνες άφησαν απομεινάρια που θυμίζουν τη μετά του 18ου αιώνα εποχή και μιμούνται την αρχική τους διάταξη, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του πλούτου και η άφθονη επίπλωση έχουν χαθεί προ πολλού. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το αχανές σύμπλεγμα από χωλ, κιόσκια, αυλές και τοίχους είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής ισορροπίας, μνημειακό και ποτέ καταθλιπτικό. Μια ταινία ξενάγησης με τη φωνή του RogerMooreτο βοηθά να ζωντανέψει με ιστορίες από ευνούχους, παλακίδες υπουργούς, ιερείς, διαπλοκές της αυλής και φοβερές σπατάλες.

Με έκταση μεγαλύετρη από 740 στρέμματα αυτό το πλατύ σύμπλεγμα κερδίζει τον τίτλο «πόλη». Ήταν συνηθισμένο για τους αυτοκράτορες και τους υπηρέτες τους να μη βγαίνουν ποτέ έξω από τα 10μετρα τείχη και τις φοβερές πύλες. Έτσι πίστευαν ότι βρίσκονταν στο κοσμικό κέντρο του σύμπαντος, πράγμα που ένας επισκέπτης μπορεί σήμερα να εκτιμήσει.

ΠΟΥ: Η Απαγορευμένη Πόλη – που ονομάζεται και αυτοκρατορικό παλάτι (Gugong) ή Μουσείο του Παλατιού είναι δίπλα στην πλατεία Tiananmen, στο κέντρο της πόλης.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ: Μάιος μέχρι μέσα Ιουνίου και τέλος Αυγούστου μέχρι αρχές Νοεμβρίου

Ξενοδοχεία στο Πεκίνο

Park Plaza Beijing Wangfujing : Σε κεντρικό σημείο, κοντά σε αξιοθέατα και σε στάση μετρό. Τιμή: 60-90 ευρώ το δίκλινο

Courtyard7: Σε ένα κλασικό hutongτου Πεκίνου, αυτό το ξενοδοχείο δεν θα το βρει εύκολα ο ταξιζής! Σε καλο σημείο αναφορικά με αξιοθέατα, και τιμή 50-80 ευρώ το δίκλινο

Michael’shouse: Κάπως εκτός κέντρου, αλλά κοντά σε σταθμό του μετρό, αυτό το μικρό ξενοδοχείο βρίσκεται επίσης σε πολύ γραφικό σημείο, το οποίο, όμως, μπορεί να φανεί κάπως στους Ευρωπαίους. Φιλικό και καθαρό περιβάλλον και εξαιρετικά χαμηλές τιμές (25-55 ευρώ)

Εστιατόρια:

Dadong Roast Duck (Dongsi) (10-15 ευρώ). Πολλοί λένε ότι εδώ πρέπει να έρθει κανείς για να γευτεί πραγματική πάπια Πεκίνου!

Haidilao (5-10ευρώ): Αλυσίδα εστιατορίων με ποιοτικό φαγητό… ίσως η κράτηση να είναι απαραίτητη

πηγές: 1000 μέρη για να δεις πριν πεθάνεις-tripadvisor.com