Ορεινή Ελλάδα

asrakaΟικισμοί που είναι σκαρφαλωμένοι πάνω στο βουνό, στο παρελθόν για να μη τους φτάνει εύκολα το πόδι του κατακτητή ή για να έχουν άμεση πρόσβαση στα βοσκοτόπια. Τώρα, για να θυμίζουν στους σύγχρονους ότι υπάρχουν κι άλλοι τόποι όπου ζει το ανθρώπινο είδος.

Και όχι μόνο στις τσιμεντένιες πολιτείες με τα εκατομμύρια αεικίνητα αυτοκίνητα και τις γραβάτες στους δρόμους να παν και να ΄ρχοντε.

Ορεινή Ελλάδα. Τόπος προικισμένος από τη φύση κι αδικημένος απ τους ανθρώπους.

Χωριά από πέτρα αυθεντικά, χωριά καμένα και ξαναχτισμένα με φτώχια, χωριά ενσωματωμένα στο περιβάλλον που ίσα και τα διακρίνεις από μακριά, αλλά και χωριά με τσίγκους και κεραμίδια και με μπετόν.

Όλα όμως έχουν την δική τους μοναδική ιστορία να διηγηθούν. Όλα έχουν κάτι μοναδικό να καμαρώσουν.

Στις παρυφές ή και μέσα μερικές φορές στους Εθνικούς Δρυμούς, στα δάση ή στις χαράδρες, οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιβιώσουν άλλοτε σεβόμενοι και άλλοτε όχι τη φύση γύρω τους.

Κάπου εδώ θα συναντήσεις την κυρία Αλέκα να ζεσταίνει με την μασίνα τους πελάτες της στον καφενέ, κάπου εδώ θα συναντήσεις και τα spa να καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών.

Εδώ θα συναντήσεις τις μαυροντυμένες γερόντισσες να κουβαλάν κλαδί στην πλάτη τους για να ταΐσουν τα γίδια και δίπλα να περνούν πολυτελή 4χ4 με ski φορτωμένα να πάνε για τα χιονοδρομικά.

Έτσι είναι τα πράγματα. Όμως το πολυτελές 4χ4 αν κάνει στάση στο χωριό για φαγητό, θα βοηθήσει σιγά-σιγά την κόρη της γερόντισσας να πάψει να ζαλώνεται για να επιβιώσει.

Όλα όμως θέλουν το μέτρο τους. Ο τουρισμός είναι δύσκολο πράμα και για να τον υπηρετήσεις και να τον οδηγήσεις εκεί που θα ΄πρεπε.

Ο δικτυακός μας τόπος, προσπαθεί να σας μυήσει στα μυστικά της Ορεινής Ελλάδας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2009 και κάθε μήνα προστίθενται νέες περιοχές. Στόχος μας, να καταγράψουμε και το τελευταίο χωριό της Ορεινής Ελλάδας, που πιστεύουμε οτι έχει ενδιαφέρον για έναν ταξιδιώτη.

Με σεβασμό σε σας αλλά και στο περιβάλλον γύρω μας.

Φυσικό και πολιτιστικό.